Activiteiten

Reuzenfair

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2024 van 10:00 tot 17:00 uur organiseert Openluchtmuseum Ellert en Brammert voor de derde keer een spectaculaire Reuze(n)fair!

Dit jaar hebben we besloten om het plezier te verdubbelen en het evenement uit te breiden naar twee dagen lang vol activiteiten, kraampjes en gezelligheid voor jong en oud. Met meer dan 75 standhouders en activiteiten is er voor elk wat wils! Ontdek prachtige handgemaakte producten, unieke en bijzondere cadeaus, sfeervolle woon- en tuindecoraties, en geniet van heerlijke hapjes en drankjes uit de streek.

๐ŸŽจ Naast de diverse kraampjes kun je ook genieten van demonstraties van oude ambachten, waarbij de vrijwilligers van het museum je graag laten zien hoe het ambachtelijke vakmanschap van vroeger tot leven komt.

๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ Voor de jongere bezoekers zijn er tal van leuke kinderspelen en activiteiten georganiseerd, zodat ook zij zich geen moment zullen vervelen tijdens dit bruisende evenement.

๐ŸŽŸ๏ธ Voor slechts โ‚ฌ 5,00 heb je toegang tot beide dagen van de Reuze(n)fair. Donateurs van het museum genieten zelfs van gratis toegang tot dit bijzondere evenement.

Mis deze kans niet om te genieten van een gezellig weekend vol ontdekkingen, ambachtelijk vakmanschap en lokale lekkernijen! Kom langs op 31 augustus en 1 september bij Ellert en Brammert en beleef samen met ons een fantastische Reuze(n)fair!

Trekkershow

Datum: Zaterdag 8 en Zondag 9 Juni 2024
๐Ÿ•™ Tijd: 10:00 โ€“ 17:00 uur

๐ŸŒŸ Kom en beleef de nostalgische charme van vervlogen tijden tijdens de jaarlijkse Historische Tractoren en Landbouwwerktuigen Show op het terrein van Openluchtmuseum Ellert en Brammert! Dit prachtige evenement, een traditie die teruggaat tot 1987, wordt met trots georganiseerd door de Historische Trekker- en Motorengroep Odoornerveen.

๐Ÿšœ Op het idyllische middenterrein van ons museum worden meer dan honderd prachtige oude tractoren van verschillende uitvoeringen tentoongesteld, samen met een schat aan historische landbouwwerktuigen. Bewonder de glanzende machines, geniet van boeiende demonstraties en laat je meeslepen door de verhalen uit het verleden.

๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ Ook aan onze jonge bezoekers is gedacht! Voor hen zijn er speciale activiteiten en entertainment om hun interesse in onze agrarische geschiedenis te wekken.

๐ŸŒฟ Op zondag 9 Juni verwelkomen we je tevens op onze Kleine Boerenmarkt, waar lokale ambachtslieden hun beste producten presenteren.

๐ŸŽŸ๏ธ Toegang tot dit unieke evenement is inbegrepen bij je entreeticket voor Ellert en Brammert. Mis deze kans niet om een stap terug in de tijd te zetten en de rijke landbouwhistorie van onze regio te ontdekken!

Kom en doe mee aan dit prachtige evenement dat jong en oud samenbrengt om de schoonheid van ons agrarisch erfgoed te vieren. We kijken ernaar uit je te verwelkomen op 8 en 9 Juni!

14 en 15 december 2024
Reuze gezellige Kerstmarkt.


Stap binnen in de betoverende wereld van de feestdagen op 14 en 15 december tijdens de Reuzegellige Kerstmarkt bij Ellert en Brammert! Gratis parkeren en een entree van slechts โ‚ฌ 5,- maken deze kerstmarkt een niet te missen evenement voor het hele gezin.

Op zaterdag verwelkomen we je graag van 14:00 uur tot 20:00 uur, terwijl de festiviteiten op zondag doorgaan van 11:00 uur tot 18:00 uur. Donateurs van het museum genieten van gratis toegang, dus word nu donateur en mis deze kerstviering niet!

Laat je betoveren door de gezelligheid van de kraampjes, waar je de mooiste kerstcadeaus en decoraties kunt vinden. Terwijl je langs de kraampjes slentert, wordt het hele museum omgetoverd tot een sprookjesachtige kerstsfeer, compleet met prachtige verlichting en feestelijke decoraties.

๐ŸŽญ Geniet van Toneelspelers die je in de kerststemming brengen en verwen jezelf met heerlijk eten en drinken van lokale leveranciers. Of je nu op zoek bent naar een warme chocolademelk met slagroom of een traditionele kerstlekkernij, je vindt het hier!

๐Ÿพ En het beste van alles, honden zijn aangelijnd toegestaan, dus je harige vrienden kunnen ook deelnemen aan de festiviteiten en genieten van de feestelijke sfeer.

Mis deze kans niet om in de kerststemming te komen en samen met ons te genieten van een onvergetelijke kerstmarkt bij Ellert en Brammert! We kijken ernaar uit je te verwelkomen in ons betoverde museum.

7 juli 2024 Drentse dag
i.s.m. 't Aol Volk

In openluchtmuseum Ellert en Brammert wordt op 7 juli weer de Drentse dag gehouden. Het wordt een dag vol historie, mede dankzij Drentse vereniging โ€™t Aolโ€™Volk.

Bij de plaggenhutten, huizen en andere gebouwen laten bewoners allerlei dingen zien, zodat bezoekers een idee krijgen hoe vroeger op het Ellertsveld werd geleefd. Er lopen tal van figuren rond en de veldwachter zorgt ervoor dat alles ordelijk verloopt. Zo is er een landlopersechtpaar dat van alles doet wat niet mag. Er wordt over de puthaak getrouwd en kinderen kunnen dansen of zich laten voorlezen in het schooltje. Ook kan een kijkje worden genomen bij de kinderboerderij. Groepen van โ€™t Aolโ€™Volk dansen en tonen historische kleding bij de Oude Boerenherberg waar het op het terras goed toeven is.